Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν ο συντονισμός των τεσσάρων κρατών και η υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, ενόψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στις 17 Μαΐου στη Σόφια. Η Σύνοδος αυτή συνέρχεται μετά από τη σχετική πρόταση Τσίπρα, η οποία υιοθετήθηκε από τη βουλγαρική Προεδρία.
γαστρεντερολογοι νοσοκομειου παπαγεωργιου
το απεναντι πεζοδρομιο
αοριστοσ του πλενομαι
Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και ειδικότερα της Σερβίας η οποία θεωρείται η πλέον ώριμη για την ένταξη στην ΕΕ.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών θα γίνει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ηγετών των τεσσάρων χωρών για τις περιφερειακές εξελίξεις που αφορούν την πΓΔΜ και το Κόσοβο.
Σχετικά με την πΓΔΜ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να καταστήσει σαφές πως η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλά και η ένταξή της στο ΝΑΤΟ «περνάει» μέσα από την Ελλάδα και την επίλυση του ονοματολογικού μέσα από τις «κόκκινες» γραμμές που έχει θέσει στην διαπραγμάτευση η ελληνική πλευρά.
Nωρίτερα αυτό το μήνα, είχε πραγματοποιηθεί από τον Νίκο Κοτζιά περιοδεία στα Βαλκάνια. Κατά την επίσκεψή του στο Κόσοβο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών όταν ρωτήθηκε για το θέμα της αναγνώρισης του Κοσόβου, είπε ότι όπως εξήγησε και στον Κοσοβάρο πρωθυπουργό, αυτή εξαρτάται από δύο κριτήρια: αφενός από τις ανάγκες της περιοχής και αφετέρου από τα εθνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ανήκει στις πέντε χώρες της Ε. Ε., ανάμεσα στη Ρουμανία, την Κύπρο, τη Σλοβακία και την Ισπανία, που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου